Nije uvijek muškarac kriv - Žene često nesvjesno navedu partnera da ih prevari

Šta je to što muškarce tjera na nevjeru? Vjerovatno prije svega nezadovoljstvo. 


Ali, često to nije jedina stvar zbog koje muškarci varaju. Postoje i mnogi drugi razlozi zbog koji se odlučuju na nevjeru i zbog kojih im je teško da ostanu vjerni jednoj ženi. Mnogi stručnjaci ističu da je često žena sama krivac što ju je muž prevario. 

U nastavku pročitajte nekoliko ženskih ponašanja koja su najčešće uzrok nevjere kod muškaraca. 1. Česte promjene raspoloženja; Ako malo bolje razmislite shvatićete da ni jedna žena ne bi mogla tolerisati česte promjene raspoloženja kod svog muža. 



Isto tako važi i za muškarce. Često ne mogu odrediti i razumjeti emocije kod svoje žene i to im postaje dosadno te odlaze. 2. Ljubomora; Većina muškaraca smatra da je ljubomora kod žena odraz njene nesigurnosti. Ljubomora često budi sumnje čak i onda kada ne postoji razlog. 

Niko ne voli da ga se za nešto optužuje i da se prave ljubomorne scene, naročito kada za to nema opravdanog razloga. 3. Odavanje detalja o intimnom životu prijateljima; Žene imaju tu čudnu naviku da o svemu razgovaraju sa svojim prijateljicama, pa i o svom intimnom životu. 



Muškarci to nikako ne vole i to često može biti razlog zbog kojeg dolazi do smanjene intimnosti u braku, koju muškarac onda traži sa strane. 4. Velika osjetljivost; Žene znaju biti veoma osjetljive, pa ponekad i najmanja šala i kritika mogu izazvati svađu. 

Ovo je veoma djetinjasto i morate shvatiti da je takvo ponašanje nezrelo i da je znak slabosti i nestabilnosti. 5. Očekuje da joj partner čita misli; Muškarac ne može uvijek znati šta žena želi i nije u stanju da joj čita misli. Ako mu ne kažete jasno šta želite, on se može umoriti i počeće obraćati pažnju na nekoga ko otvoreno sa njim razgovara o svojim željama i onome šta mu je potrebno.

Pokreće Blogger.