Ne trčite za ljubavlju: Pronaći će vas kad bude pravo vrijeme - Ništa prije, ništa kasnije

Nepisano je pravilo, da što više jurite za nečim, to vam je sve dalje i dalje. Isto važi i za ljubav. Što više mislite o tome, što više pokušavate... ona vam sve lakše klizi kroz prste. 


Sjećam se momenata - budim se preplašena kako nikada neću naći onog pravog i kako ću zauvijek ostati sama. Ti snovi i misli su me toliko proganjali da je moja jedina misija bila kako doći do ''pravog'' partnera. Očekivala sam previše i davala previše i obično se našla u vezi sa pogrešnim ljudima. 

Davala sam srce i cijelu sebe ljudima koji nisu zaslužili da im dvaput uputim pogled. Kretala sam se beskonačnim krugovima dok nisam shvatila - moram da prestanem sa time. Ti me krugovi nisu vodili nigdje. Odlučila sam da sama sebi stanem na put i sačekam ono što želim i zaslužujem.



Odlučila sam: sljedeća veza koju ću graditi biće sa samom sobom jer sam u tolikoj potrazi za ljubavlju izgubila pojam o tome ko sam ja. Bila sam dužna da ponovo pronađem tu osobu i pružim joj sve što treba, a samo vrijeme mi je pomoglo da uspijem u tome. Da ponovo otkrijem ko sam, šta su moje želje i ambicije. 

Najvažnije, naučila sam tačno šta želim i na šta mogu da pristanem, koje kompromise želim da pružim kao i stvari koje nikako ne želim da tolerišem. Znati šta želim, a šta ne, šta je dobro za mene a šta nije bilo je najveće postignuće. Više nisam tražila ljubav. Brinula sam o sebi i pustila da se jednostavno dogodi. 



Ljubav će doći i osjećanja će bii uzajamna. Imaćete problema ali ćete ih zajedno prevazići. Niste savršeni niti će vaša veza biti, ali...bićete jedan drugome djelić slagalice koji vam je nedostajao a našli ste ga samo zato što ste prvo naučili da volite sebe i tako spoznali kako da kanališete i podijelite ljubav. A ljubav će vas naći. Baš kad bude pravo vrijeme. Ni minut ranije, ni minut kasnije..

Pokreće Blogger.