Inspirativni citati poznatih žena o ljepoti, ljubavi i životu - Karakter je najvažnija komponenta ljepote

Žene su po prirodi vrlo pažljive i osjetljive na sve što se događa oko njih. 


Rijetko ih iznevjeri njihova intuicija, a u pitanjima odnosa, ljubavi i ljepote zasigurno im nema premca. Među glumicama i drugim poznatim ženama ima puno onih čije riječi mudrost i iskustvo koje su skupile sa godinama. 

Za vas smo prikupili najživopisnije izjave poznatih glumica koje bi svaka žena trebala pročitati. Alisa Freundlich; 1. "Sreća je voljeti. Iako, ako ljubav nije obostrana, to je, naravno, teško nazvati srećom, ali u sebi je to još uvijek sreća, jer je puno skladnije, cjelovitije, mnogo važnije voljeti nego biti voljen. Biti voljen je dobro, ali voljeti je i dalje neka vrsta pokreta u vama, pokret vašeg bića" 



2. "Ljepota obrazuje ljude, ovo je jedan od najozbiljnijih načina moralnog utjecaja" Monica Bellucci; 1. "Niko nam ne pripada ni naši muškarci, ni djeca. Nešto možemo podijeliti samo sa ljudima koje volimo" 2. "Sretna sam osoba jer sam iskusila puno ljubavi prema sebi - imam veoma veliku porodicu " 

3. "Osjećam se dobro i ugodno sama sa sobom, ali ne zato što sam lijepa. Znam mnoge vrlo lijepe ljude čiji je život užasan. I osjećaju se jako loše sami sa sobom. Osjećaj unutarnje udobnosti nije kako izgledate izvana, već kako se osjećate iznutra." Audrey Hepburn; 1." Ljepota žene raste sa godinama."



2. "Majka me čitavog života nadahnjivala da osoba treba biti korisna. Bila je uvjerena da je davanje ljubavi mnogo važnije od primanja." Faina Ranevskaya; 1. "Žena je pametnija od muškaraca. Jeste li ikada čuli za ženu koja bi izgubila glavu samo zato što muškarac ima lijepe noge?" 

2. "Nema debelih žena, postoji uska odjeća" 3. "Kada sam imala 20 neprestano sam razmišljala o ljubavi, a sada samo razmišljam." Angelina Jolie; 1. "Bez obzira koliko je žena jaka, ona čeka muškarca jačeg od sebe ... i to ne zato da bi joj on ograničio slobodu, već kako bi joj dao pravo da bude slaba." 

2. "Kada od srca radite nešto za druge, ne očekujući zahvalnost, neko to zapiše u knjigu sudbina i pošalje sreću o kojoj niste ni sanjali." 3. "Volimo nekoga ne zato što smo napokon upoznali ideal, već zato što smo to vidjeli kod nekoga nesavršenog." Coco Chanel; 1. "Nema ružnih žena, postoje lijene"

 2. "Čovjek sposoban za djela osuđen je na ljubav!" 3. "Ako želite imati ono što nikada niste imali, morate učiniti ono što nikada niste." Sophia Loren: 1. "Karakter je najvažnija komponenta ljepote" 2. „Ako je vaše tijelo daleko od savršenog, vaša koža nije toliko prozirna koliko biste željeli, ako ste niski, to nije tragedija. Ljepota ima druge mehanizme, a dolazi iz drugih izvora. Ljepota nije fizičko stanje, to je unutrašnja senzacija koja se odražava u našim očima "

Pokreće Blogger.