Djeci više trebaju uzori nego kritičari - Roditelji koji rade 2 stvari odgajaju sretniju djecu

Svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete i njegovu budućost a sve što rade , rade iz čiste ljubavi. Roditeljstvo je individualna stvar i zavisi od mnogo više činjenica osim od samih roditelja. 


Negativni faktori ostavljaju posljedice koje nas prate cijeli život, tako, oni pozitivni stvaraju temelj za jake ličnosti i karaktere spremne na put kroz život.  Dva faktora koja će vam pomoći da vaša djeca izrastu u srećnije ljude:  Dva ključna faktora dobrog roditeljstva su toplina i odaziv. 

Ova dva fantastična sastojka su dio tajnog recepta koji će vam pomoći da vaša djeca odrastu u srećnije ljude, spremne da se uhvate u koštac sa izazovima, bore se, i na kraju, više vjeruju u sebe i donose zdrave izbore. 



Umjesto da budete roditelj koji stalno diktira tempo i životni put svome djetetu, budite tu da ih saslušate i usmjerite, date podsticaj na pravi životni put prilagođen njihovim željama.  To je glavni ključ odaziva na njihove potrebe i odlika dobrog roditelja. 

Toplina je drugi sastojak koji svakodnevno mora da bude prisutan u odnosu roditelj - dijete. Grubo ponašanje će samo naučiti vaše dijete da se udalji od vas i potpuno zatvori od svijeta.  Sigurost koja dolazi od vaše topline spremiće ih za svijet koji ih čeka. 



Djeca moraju biti voljena i poštovana da bi odrasla u zdrave ljude. Ova djeca osjećaju se posebno, sigurno i mnogo su srećniji ljudi kada se osamostale kroz život.  Osluškujte svoje dijete i prilagodite svoj pristup njihovim potrebama, kada odrastu, prepoznaće vaše zalaganje i imaćete nezamjenjivog prijatelja za cijeli život koji je sretan i uspješan zahvaljujući vama.

Pokreće Blogger.