Briga može biti znak manipulacije: 8 znakova da vaš partner možda nije brižan već želi kontrolu

Veoma često nismo stanju prepoznati da li naš partner želi samo da nas kontroliše i mislimo da sve što radi, radi jer je brižan i želi da nas zaštiti. 


Velika je razlika između brižnog partnera i parnera koji kontroliše. Brižan partner će vam uvijek omogućiti da sami donosite odluke, dok će partner koji kontroliše vršiti pritisak dok ne donesete odluku kakvu on želi. Partner koji želi da vas kontroliše, želi imati moć nad vama i neće vam dopustiti da sami donesete bilo kakvu odluku. 

On će vas pritiskati da radite on o što on želi i da tražite dozvolu prije nego uradite bilo šta. U nastavku ćemo navesti samo nekoliko znakova koji bi mogli pokazati kada partner nije brižan, već želi kontrolu. 1. Govori vam da sve što radi, radi zbog vas; On vam može govoriti šta da radite i pravda se time što govori da je to za vaše dobro. 



To nikako nije za vaše dobro jer odrasloj osobi niko ne bi trebao govoriti šta da radi i kako da se ponaša. 2. Ako ne uradite on što on želi, on vam uskraćuje naklonost; Ovo nikako nije brižnost jer da mu je stalo do vas on vam ne bi uskraćivao stvari koje vas čine srećnima. 

Partner koji vam uskraćuje naklonost ili odbija da razgovara sa vama je osoba koja želi da vas kontroliše. 3. Odvaja vas od vaših prijatelja; Osobe koje žele kontrolisai svog partnera prvo počinju svog partnera da nagovaraju da prekine kontakt sa porodicom i prijateljima. 



Ponakad čak idu toliko daleko da lično uskoče i upropaste odnos sa prijateljima. Često se pravdaju kako to rade za vaše dobro jer vaši prijatelji loše utiču na vas. 4. Ne sluša vas; Brižan partner sluša svoju drugu polovinu. Ako vaš partner pobjesni zbog sitnice, izgalami se na vas i ne želi čuti vašu stranu, to pokazuje da samo želi da vas kontroliše. 

5. Počinjete da sumnjate u svoj sud; Ovo je jasan znak da se partner poigrava sa vašim umom i želi da se osjećate beskorisno ako bi vas lakše mogao kontrolisati. 6. Drugi su vas upozorili da vas možda kontroliše; Imajte na umu da drugi ljudi stvari vide iz druge perspektive. 

Ako su vas vaši prijatelji i porodica upozorili na to možda biste trebali razmisliti o svemu. 7. Prijeti vam ako ne uradite nešto što on želi; Brižan partner nikada neće prijetiti da će učiniti bilo šta nažao sebi ili vama ako ne uradite nešto što on želi. 

Ovo je jasan znak manipulacije i kontrole i trebate dobro razmisliti o vašoj vezi prije nego se dogodi nešto ozbiljno. 8. Ne sviđa vam se njegovo ponašanje; Ako se ponekad plašite svog partnera i osjećate se nelagodno u njegovom prisustvu to znači da on ne brine o vama već želi potpunu kontrolu nad vama. Slušajte svoja osjećanja i odlučite u skladu sa njima.

Pokreće Blogger.