“To što volite nekoga ne znači da vam je suđen” - 5 najvažnijih znakova kompatibilnosti u vezi

To što nekoga volite ne znači da ste vas dvoje stvoreni jedno za drugo, čak i kada vas vaš partner voli. 


Važno je da uzmemo u obzir neke kompatabilnosti kako bismo vidjeli da li je ta osoba prava za vas i da bi se uvjerili da vaša veza ima perspektivu. Eksperti za veze su izdvojili nekoliko znakova kompatabilnosti koji bi vam mogli pomoći da vidite da li je vaša veza već na početku osuđena na propast ili bi mogla da potraje.

1. Smisao za humor Mnogi ističu da je smisao za humor jedna od najatraktivnijih osobina kod partnera i to sa dobrim razlogom. Život je već previše težak i šta može biti gore nego da ne možete nasmijati svoju srodnu dušu. Humor vam pomaže da prevaziđete teška vremena i da razvijete pozitivne poglede na svijet. Veoma je važno da vi i vaš partner imate isti smisao za humor.



2. Seksualna kompatabilnost Postoje tri komponente seksualne kompatabilnosti: količina, kbalitet i karakteristike. Prvo se odnosi na učestalost seksa, nekima je dovoljno jednom sedmično a nekome nije ni pet. Kvaliteta je sasvim jasna, neki ljudi ne razmišljaju o užitku partnera.

Specifičnost se odnosi na to koliko je svako od nas spreman da eksperimentiše i ispuni želje partnera i da se u tome podudarate. 3. Zajednički interesi To ne znači da treba da provodite zajedno što više vremena tako što ćete da sjedite kod kuće, već da pronađete zajedničke aktivnosti ili hobije u kojima ćete zajedno da učestvujete.



4. Slični snovi Vjerovatno imate različite snove i to ne bi trebalo da bude nešto loše. U redu je da svako od vas ima svoje snove i da se podržavate i pomažete jedno drugom u ostvarivanju tih snova. Ni jedno od vas dvoje ne treba da žrtvuje svoje snove zbog veze.

5. Kulturne karakteristike Dobro je da imate sličan odgoj, istu nacionalnost i istu religiju. U početku to može da vam se čini beznačajno, ali vremenom vam može postati veoma važno, naročito ako imate dijecu i treba da odlučite kako ćete ih odgajati.

Pokreće Blogger.