Ne trudite se da budete savršene za nesavršene muškarce

Činilo se da će 21. vijek sve da promijeni, ali ako pogledate malo bolje nije se puno toga promijenilo. Od žena se još uvijek očekuje da budu dobre supruge, dobre majke, da grade karijeru ali i da imaju vremena za uspješno vođenje domaćinstva.


Od njih se očekuje da znaju da kuvaju, dobro upravljaju finansijama, nose visoke štikle, besprijekornu šminku i savršenu frizuru. Isto važi i za vezu, tu se od žene očekuje možda još više. Ne smijete biti previše pristupačni inače će muškarci htjeti samo da spavaju sa vama, ali ih isto tako ne smijete prečesto ni odbijati jer muškarci ne vole da budu često odbijeni.

Kada ste u ozbiljnoj vezi morate biti sigurni da vas muškarac neće napustiti i morate spasiti svoj brak. Svi u vašem okruženju vam govore kako trebate biti besprijekorni i savršeni kako intelektualno tako i fizički. Ako želite da muškarac obrati pažnju na vas ne smijete imati lože dane, celulit, višak kilograma i ako ih imate morate ih sakriti.



A šta je onda sa muškarcima, zašto oni isto tako ne kriju svoje nedostatke? Žene se uče da budu savršene za nesavršene muškarce. Gdje je tu pravda i u čemu je poenta? Postoji razlika u tome da li se poboljšavate intelektualno, fizički i emocionalno zbog sebe ili to radite kako biste ugodili suprotnom polu.

Savršenstvo ne postoji. Svi imamo mane bez obzira koliko radite na sebi, pa je bolje prihvatiti i zavoljeti svoje mane, u ostalom one su dio vas. Ako se mijenjate zbog nekog nesavršenog muškarca kako biste mu udovoljili, prestanite to da radite.



Ako muškarac primjećuje samo vaše mane i želi da ih promijenite on nije pravi muškarac za vas. Pravi muškarac nikada neće zahtjevati od žene da se mijenja, zavoljeće njene mane i voljeće je onakvu kakva jeste. Njih dvoje će zajedno biti savršeno nesavršeni.

Pokreće Blogger.