Ne bacajte narančinu koru: Sedam odličnih ideja kako je možete iskoristiti

Donosimo vam sedam odličnih ideja kako je možete iskoristiti


Kora od naranče može vam poslužiti kao prirodna 'četka' za ribanje kože ili pomoć kod tjeranja kukaca, kod njege namještaja i čišćenja kamenca, a odlična je i za osvježavanje prostora. Kora od naranče njeguje, čisti i osvježava dom. Donosimo vam sedam odličnih ideja kako je možete iskoristiti:

1. Uklanja kamenac - korom naranče istrljajte metalne slavine, sudoper i druge predmete na kojima se nataložio kamenac. 2. Njeguje namještaj - drveni namještaj će postati sjajan nakon što ga protrljate bijelim dijelom narančine kore. 3. Tjera insekte - mravi, muhe, komarci i drugi kukci, koji ulaze u dom, ne vole mirise citrusa pa na kritične točke stavite koru od naranče.



4. Osvježava zrak - znate i sami kako prostor zamiriše kada gulite naranču, a miris će se zadržati dulje u zraku ako koru ostavite vani još neko vrijeme. Osim toga, koru možete osušiti i usitniti pa smjestiti u platnene vrećice koje će namirisati ormar, ladice...

5. Omekšava šećer - kada šećer dugo stoji i povuče vlagu, tada se zna toliko stvrdnuti da ga je teško koristiti. U tom slučaju u šećer stavite komad kore od naranče jer u sebi ima ulja koja prirodno omekšavaju šećer.



6. Prirodna je 'četka' za ribanje tijela - stavite narančine kore u gazu pa time trljajte kožu tijekom tuširanja, bit će mekša i zdravija. 7. Neutralizira smrad iz smeća - ubacite malo osušene kore od naranče na dno kante za smeće pa na to stavite vreću od smeća, prenosi stethnews.

Pokreće Blogger.