Dajte sebi priliku: 5 stvari koje ne bi smjeli propustit u životu

Dajte sebi priliku


Često upadnemo u zamku pukog preživljavanja i nalazimo izgovore zašto zaista ne živimo. Život nam otvara mnoge prilike za ostvarenje naših snova i kaže se da nam zapravo nudi onoliko prilika koliko ih mi želimo. Kako odrastamo i starimo, često žalimo za tim propuštenim prilikama.

U životu je potrebno vjerovati u sebe, riskirati, gubiti i pronalaziti sreću, učiti iz iskustva, cijeniti sjećanja i spoznati kako je svaki korak važan. Ali potrebno je biti spreman napraviti korak. Evo nekoliko prilika u životu koje svakako nemojte propustiti.



1. Vjerovati svojoj intuiciji Život je prekratak da biste čekali. Svaki dan je nova prilika da promjenite svoj život. Svako veliko dostignuće počinje s odlukom za započinjanje. Vjerujte onom malom glasu unutar vas koji kaže “Što bi bilo kad bi…”, i onda učinite to.

Dajte sebi fer priliku. Bit ćete iznenađeni koliko puta taj “Što bi bilo kad bi…” uspije. I ne, niste obavezni uvijek uspjeti. Ali ste obavezni nastaviti pokušavati – dajte sve od sebe svaki dan – i svaki dan ćete biti bolji od jučer.



2. Vjerovati u svoje sposobnosti U sebi imate sve što vam je potrebno da postanete najbolja verzija sebe. Vjerujte da možete. Vjerujte da ste sposobni ići još dalje i uložiti još više energije. Vjerujte da ste dovoljno mladi, dovoljno stari, dovoljno pametni i dovoljno snažni za postizanje svojih ciljeva. Ne dopustite da vas predrasude zaustave u nadilaženju samog sebe. I svakako ne dajte se zastraniti od ljudi koji su sami takvi.

3. Gledati strahu u oči Često je teško izrasti u najboljeg sebe, ali je tragedija dopustiti laži straha da vas zaustavi. Odmah prihvatite kako strah ne postoji nigdje osim u vašoj glavi. Budite hrabri. Slijedite svoje snove i ciljeve. Ne dajte da vam strah ukrade sadašnjost i odlučuje o vašoj budućnosti. Hrabrost nije odsustvo straha već spoznaja kako je nešto drugo daleko važnije od njega.

4. Napraviti korak naprijed već danas Jednog će dana vaš život u ovom tijelu prestati. Oprostite što smo dramatični, ali to je istina. Pitanje je: “Jeste li odlučili živjeti upravo sada?” Uzmite trenutak i razmislite o tome. Život ne počinje kad vam se poklope svi vaši preduvjeti. Ovo je vaše vrijeme. Život je odvija upravo sad. Napravite nešto glede toga. Ne trošite život čekajući.

5. Staviti vaše ciljeve kao prioritet Ako želite živjeti sretan, ispunjen život, vežite se za smislene ciljeve, nemojte biti vezani samo uz ljude i stvari. Nikada nemojte odustati od nečega što vam je važno. Ne zato što imate sutra kako biste ponovo pokušali, već zato što možda i nećete imati sutra.

Ovaj život je često kraći nego što mislimo da jest. Nek vam danas bude bitan dan, ne dopustite da vam samo prođe. Napravite samo jedan mali korak dnevno. Svaki dan si zadajte jedan mali cilj, a na kraju dana stavite na njega kvačicu.

svijetpozitive.com

Pokreće Blogger.