5 stvari koje tate ipak rade puno bolje od mama - Sa tatom su neke stvari jednostavno bolje

Tate su najobičniji muškarci koje je ljubav pretvorila u superheroje


Kada je reč o detetu, mame i tate su nezamenjivi, a njihove uloge, koliko god slične bile, zapravo su jako različite. No isto tako nema osobe, a ni naučnog istraživanja, koja će reći da su mame bolje ili da su tate bolje. Svako ima svoje adute, ali iako i ovaj tekst generalizuje, verujemo da ćete se složiti kako su u nekim stvarima mame zakon, a u nekima – tate.

I neka se mame sada ne razočaraju, ali u nekim pitanjima deca će svoj pobednički bod dati upravo tati. Zašto? Jer su s tatom neke stvari jednostavno bolje. Koje to? Upravo ove. Možda nisu baš životno važne, ali su svakako važne u životu svakog deteta.



S tatama je lakše prebroditi sitne povrede i modrice – tata će uvek biti optimističniji i reći : "Nije to ništa, šta je život bez toga?" Tate zabavnije čitaju – oni jednostavno ne znaju ostati ozbiljni dok se čita priča jer likovi iz knjige svi do jednog moraju imati svoj glas.

Tate se igraju grublje od mama i iz nekog razloga deca to zapravo obožavaju. Rvanje u trenutku kada to najmanje očekuju? To je prava stvar! Tate i pecanje – i mame pecaju, ali priznaćete da taj posao češće biraju muški, a pecanje s tatom odličan je razlog za malo zabave i ozbiljnih tata-dete razgovora.



Tate i žmurke – dok će mame biti brižne i razumne čak i u igri, tata će deci pokazati kako se skriva na najskrovitijim mestima, samo da bude što zabavnije. Tate i igranje u pesku – možda će mame napraviti malo lepše torte i kolače, ali deci će bolja zabava biti tata koji će kopati dublje i više od bilo kog deteta.

S tatama vide sve – jer tate najviše vole svoje dete staviti na ramena i tako nositi kroz gužvu. Tate su dakle bolje za avanturu – ma zapravo, vreme provedeno s tatom nekako se uvek može nazvati avanturom. Tate više vole sport – i više od sedenja na klupi u parku vole okupiti klince i s njima zaigrati fudbal.

Pokreće Blogger.