PORUKA DANA: Ne možete izbjeći patnju, samo izaberite ono zbog čega je vrijedno patiti

Ne možete izbjeći patnju. Ne možete izbjeći bol. Život postaje mnogo lakši kada prihvatimo realnost.


Što više brinete o nekome, više će vas boljeti kada vas oni iznevjere. Što ste više strastveni o nečemu, to će vas srce više boljeti kada to izgubite. Ironično, stvari koje nam donose radost su one koje nam donose i bol.Ljudi koje volimo su oni koji nam lome srca i to je suština života.

Nećete naći nešto što ćete voljeti oslobođeni od bola ili patnje.Put do sreće i ljubavi pun je patnje i boli.Nećete se zaljubiti u nekoga dok ne vidite najgore u njima, naučiti kako im oprostiti i prihvatiti njihove greške.



U konačnici, samo se zavaravamo kada kažemo da stvari koje volimo ne bi trebalo da nas bole, ali bole nas.Ja volim svoj posao ali ne spavam noću kada zabrljam i ne mogu si oprostiti za najmanje greške jer mi je zapravo stalo do mog performansa.

Osjetljivija sam kada imam osjećaje prema nekome i više primam k srcu njihova djela.Volim svoje prijatelje ali boli kada ne pričamo dovoljno ili izgubimo kontakt zbog naših obaveza. Iako razina patnje nije jednaka za svakog, još uvijek patimo, ali po meni bolje je od patnje na poslu koji mrzim ili trpim, jer sam s nekim koga ne volim ili patim jer nemam prijatelje.



U ovom slučaju, biram stvari i ljude zbog kojih želim patiti.Biram ko je vrijedan mog bola.Od dva zla biram manje. Ali sjediti i govoriti da možete izbjeći bol je ejdna velika laž i očekivati da stvari koje volite ili za koje živite neće nanijeti bol je takođe zabluda jer stvari koje volimo imaju moć da nas povrijede , bilo da je to karijera, prijatelji, porodica ili veza i ne postoji ništa što biste mogli učiniti da to promijenite.

U osnovi, ono što bi se trebali pitati je ko je vrijedan patnje i boli? U osnovi, život je više o biranju vaših bitaka nego da ih izbjegavate. Više patite kada odlučite da ne sudjelujete u životu.Više patite kada odbijete da vas bol potakne na rast.Patite više kada se zatvorite od ljudi.Više patite kada vodite usamljen i banalni život.

Pokreće Blogger.