Kada srodna duša napusti vaš život, tad naučite 16 važnih životnih lekcija

Kada sam bila mala, moja majka mi je jednom rekla da je ljubav neizbježna sila.Odrastala sam vjerujući – čak i kada to nisam htjela.


Kako sam se zaljubila i odljubila i izgubila samu sebe u procesu voljenja nekog drugog, shvatila sam kako je ljubav ”neizbježna”. Kada pronađemo onu pravu osobu, cijeli naš život se zaustavlja.Tek nakon što nas napuste, haos preuzima naš život.bez obzira koliko vas može boljeti to vam može dati neke životne lekcije.

1. Razumijete da ništa ne traje zauvijek Bez obzira na to koliko pokušavamo, postoji nekoliko stvari na ovom svijetu kojima jednostavno nije suđeno. 2. Počnete razmišljati o svakom potezu koji ste napravili , što vam daje priliku da rastete.Vaša usamljenost završava kao najbolji učitelj.



3. Gubite dio svog srca, ali dodajete veći dio duše. Počinjete rasti nakon što priznate svoju vrijednost. 4. Uči vas da je gotovo svaki odnos privremen i ima datum isteka. To vas približava sa prijateljima i porodicom.Počinjete vrednovati ljude koje volite.

5. shvatate da ne postoji ”ona” osoba.Jednostavno se zaljubljujete u sve i to je u redu. 6. Počinjete uživati u svemu što vam svijet ponudi. Život ima puno više od ideje o ljubavi. 7. Razumijete da postoji nekoliko cesta kojima ne trebate ponovo putovati. Nekako, protiv svoje volje prestat ćete se vraćati onome koji vam je značio sve.



9. Počinjete mudro birati svoje bitke. Nakon što ste se cijeli dali nekome, shvatite da nisu svi vrijedni toga. 10. Da, volite opet.Ali ovaj put, ostajete vrlo oprezni. Znate kakav je osjećaj kada se opraštate od onoga koga volite i to sad činite pametnije.

11. Postupno ćete shvatiti da ćete ponovo biti cijeli. 12. Pomirite se sa sobom, znajući da ljubav može biti neizbježna sila, ali definitivno nije najjača. Bez obzira kako se haotično ponekad osjećamo, trebamo shvatiti da ovaj kraj ima savršen smisao. Moramo ukrotiti tu oluju i dopustiti da nas nadahnjuje.

Pokreće Blogger.