10 mudrih životnih lekcija koje samo JAKE MAJKE mogu naučiti svoje kćerke

Uticaj koji majka ima na svoje dijete je nemoguće staviti u riječi.


Majke su cijeli svjet za svoje ćerke, i u isto vrijeme su im prvi idol. Majke su one koje uče svoju djecu oko života, ljubavi i sve ostalo. Majke imaju najveći uticaj na svoju djecu, što znači da ih to čini ko su one danas. Dobre majke ne prave sve odluke za svoju djecu, ali im daju savjete i podršku bilo šta da rade.

One usmjeravaju djecu i tješe ih kada se povrede. Mudrost i snaga jedne majke su teško za izmjeriti. Evo 10 stvari što će jedna jaka majka naučiti svoju ćerku: Sreća nije nešto što nalazimo; to je nešto što stvaramo To znači da je svaka osoba zaslužna za svoju sreću i tugu.



Ako vam se ne sviđa nešto u životu, onda je u vašim rukama da to promjenite na bolje. Najbolji primjer za sreću je ,naravno , sretna majka, koja je puna života i uživa u svakom trenutku. U redu je oslanjati se na druge Ne morate raditi sve nasamo da bi ste prošli poteškoće u životu.

Zamoliti za pomoć nije znak slabosti, već je to samo ljudski. Svi smo mi tu da pomažemo i podržavamo druge, dakle ne budite tvrdoglavi da mislite da možete sve nasamo raditi. Pokazuje vam kako biti roditelj kroz ljubaznost i jedinstvo Djeca pretežno uče kroz djela, ne riječi. Tako je bitno da majka živi po svojim riječima.



Na primjer, ako učite djete da bude ljubazno prema drugima, ali vi ste okrutni i nepošteni prema drugima, onda vaše riječi ne znače ništa vašem dijetu i ono će da prati vaše ponašanje. Imajte nadu Život vam daje svima borbe i izazove, ali ne postoji stvar koju ne možemo savladati.

U svakoj situaciji, postoji izlaz. I svako iskustvo nas uči bitnim lekcijama, ne bitno jel iskustvo bilo dobro ili loše. Znate kako kažu, sve je dobro na kraju, ako nije dobro, onda nije ni kraj. Zaboravite na “A šta se sve moglo desiti…” Jake majke uče svoju djecu da žive u sadašnjosti, ne u prošlosti. Nije bitno šta se moglo desiti, bitno je šta se dešava.

Biti žena nije lako Postoji dosta aktivnih i negativnih strana kada je u pitanju ženski rod. Jaka majka uči svoje kćeri da se suoče sa svim poteškoćama i uživaju u prednostima. Žena bi trebala biti dovoljno samopouzdana da poštuje samu sebe-

Snaga i njega mogu – i trebaju da koekzistiraju Biti jak ne mora da znači biti hladan i okrutan. Najutjecajniji ljudi u svijetu su isto najdraži i najljubazniji. Brinuti o drugima i pokazivati brigu za drugima iskazuje karakter i jaku ličnost. Jaka majka uči svoju djecu pravim vrijednostima i načinima da se ponaša.

Pokreće Blogger.